Çocukların kod yazmayı öğrenmesi, yalnızca yaptıkları meslekte değil, yaşamlarının tümünde fark sağlayacaktır.
Çocuklar kodlamayı öğrenirlerse, önlerine olasılıklarla dolu bir dünya açılır, yeni çözümler keşfedip geliştirebilirler. Mesela, bir çocuk hoşlanmadığı bir oyunun kodunu tekrar yazıp değiştirebilir. Bu şekilde, gerçek çözümler üretmek için hayal gücü kullanır ve öz güvenleri gelişir.
Kodlama öğrenmek, yeni bir dil öğrenmekle aynıdır ve en hızlı büyüyen mesleklerden biridir. Tıpkı yeni bir dil öğrenmek veya bir bisiklet sürmek gibi, hayatın ilk yıllarında kodlamayı öğrenmek en iyisidir. Çocukların kodlamayı öğrenmesinin zor olduğunu düşünebilirsiniz, ancak gerçekte oldukça kolaydır.
Genç yaşta kodlamayı öğrenen çocuklar, düşünürler ve iyi bir iletişimci haline gelirler. Bu, yaşam boyunca kesinlikle faydalı olacak daha fazla yeniliğe yol açacaktır. Büyüdüklerinde farklı bir meslek dalında ilerlemek istediklerine karar verirlerse de, öğrendikleri mantıksal düşünme yeteneği sayesinde diğer alanlarda da başarılı olacaklardır. Eleştirel düşünme ve problem çözme, bilgisayar bilimleri dışında da oldukça önemlidir.
Kod Yazmayı Öğrenmenin Çocuklara Faydaları:
Analitik düşünme becerileri kazandırır.
Olay veya durumlar arasındaki ilişkileri görebilmesini sağlar.
Akılcı düşünmesine yardımcı olur.
Problem çözme yeteneğini artırır.
Sistematik düşünmesini sağlar.
Makinaların çalışma mantığını kavramasına yardımcı olur.